Joan Roca : “Nous avons eu de la chance qu’une banque comme BBVA ait cru en notre idée”

2024-10-18 19:59:00

Va ser el 2013 quan va néixer una col·laboració entre una entitat bancària i el millor restaurant del món. Qui diria que dos sectors tan distints podrien crear tot un univers de projectes vinculats a la gastronomia però amb valors comuns entorn de la innovació, el compromís amb la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental, i els clients com a centre de les diferents experiències. Des de llavors han passat deu anys. Un aniversari que aquestes dues empreses, BBVA i El Celler de Can Roca, han volgut celebrar amb la renovació de la seva aliança per tres anys més. I ho han fet a Barcelona en una trobada amb clients de BBVA en el qual ha participat el president de l’entitat, Carlos Torres Vila, qui ha destacat que “portem deu anys treballant de la mà dels germans Roca en interessants projectes que ens han proporcionat grans aprenentatges. Iniciatives que volem continuar ampliant en els pròxims anys de la mà de l’excel·lència i la professionalitat de tota la família que conforma l’equip del Celler de Can Roca”.

 Parlem amb Joan Roca, xef i copropietari (al costat dels seus dos germans, Josep i Jordi) del Celler de Can Roca, sobre els fruits d’una aliança que va més enllà de la cuina:

 -Què ha suposat per a vosaltres i la vostra empresa el suport d’una entitat com a BBVA?

 -El suport de BBVA ha estat fonamental perquè puguem expandir la nostra visió de la gastronomia i explorar noves maneres d’impactar més enllà del món culinari. Ens ha permès avançar en la nostra aspiració de ser locals, de treballar amb la tradició però amb la inspiració global. Gràcies a aquesta col·laboració, també hem pogut internacionalitzar la nostra cuina, portant l’essència del Celler de Can Roca a diversos països, però també ha estat una oportunitat per a posar en valor la sostenibilitat i el suport als petits productors. BBVA ens ha brindat el suport necessari per a ser ambaixadors no sols de la nostra gastronomia, sinó també d’un model de negoci que creu en la innovació, la tradició, el compromís social i la família.

 -Com ha evolucionat la relació entre El Celler de Ca Roca i BBVA?

 -La nostra relació amb BBVA al llarg d’aquests deu anys ha estat un viatge de creixement compartit i evolució constant. Vam tenir la sort que un banc com BBVA cregués i donés suport a la idea de tres germans inconformistes, valents, fins i tot temeraris. D’alguna manera vam anar avançant i creant un restaurant que segueix avui després de 40 anys. Projectes realitzats en comú com la gira internacional, en la qual portem la nostra cuina a Amèrica, Europa i Àsia, o la posterior rèplica a Espanya recorrent les diferents comunitats autònomes, ens han permès no sols mostrar la nostra gastronomia, sinó també aprendre de les cuines locals, dels seus productors i compartir la nostra filosofia.

 -Quins són els nous projectes que es planegen desenvolupar al costat de BBVA en els pròxims tres anys?

 -Esperem continuar explorant nous i il·lusionants projectes de la mà de BBVA, buscant generar un impacte positiu no sols en el sector gastronòmic, sinó també en els aspectes socials i mediambientals, alineats amb els valors compartits. Estem convençuts que, a través d’aquesta aliança, continuarem creant valor per a la societat i l’entorn, sempre amb la mirada posada en el futur.

 -Quins d’aquests valors compartits que esmenta considera que han estat més determinants perquè aquesta aliança hagi perdurat i es renovi?

 -L’èxit d’aquesta aliança es basa en una sèrie de valors profundament compartits entre BBVA i El Celler de Can Roca. Un d’ells és la innovació: tots dos creiem que és necessari estar sempre un pas endavant, buscant noves maneres de fer les coses. La sostenibilitat també ha estat clau, no sols en termes mediambientals, sinó també quant a la sostenibilitat social i econòmica. I finalment, el compromís amb el talent i l’excel·lència en el servei al client és un altre dels grans valors que ens uneix. Aquest enfocament en les persones, en el seu desenvolupament i en el seu benestar, és el que fa que la nostra col·laboració es renovi i perduri fins a 2027, ja que tots dos entenem que el futur passa per cuidar a les persones i al planeta.

[–>

“Des de BBVA fem costat al teixit empresarial català. Tenim un fort compromís amb aquest territori i continuarem secundant-lo en el futur”

Carlos Torres Vila

— President de BBVA

[–>

Un enfocament que es transmet als clients del reconegut restaurant de Girona, i que reflecteix el servei que BBVA busca oferir als seus clients, anticipant-se a les noves tendències i desafiaments de l’entorn. Durant la trobada a Barcelona, el president de BBVA ha posat en relleu la trajectòria del Celler de Can Roca, una companyia familiar catalana que s’ha convertit en tot un referent internacional. “Els germans Roca són un clar exemple del potent teixit empresarial que té Catalunya”, ha ressaltat. “Des de BBVA fem costat al teixit empresarial català. Tenim un fort compromís amb aquest territori i continuarem secundant-lo a futur”, ha afirmat.



#Joan #Roca #Nous #avons #chance #quune #banque #comme #BBVA #ait #cru #notre #idée
1729291265

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.